Ovaj meč nema neki takmičarski značaj jer je u grupi u kojoj se nalazi srpski šampion posle prošlog koga sve jasno.

Siti se već plasirao u nokaut fazu najjačeg evropskog takmičenja kao prvoplasirani tim grupe, a crveno-beli više nemaju nikakve šanse za treće mesto koje vodi u Ligu Evrope. 

 

Standings provided by Sofascore

 

I dok se navijači Crvene zvezde pripremaju za spektakl, gosti iz Mančestera neće imati podrške. Dolazak u Beograd i Srbiju na meč sa Crvenom zvezdom nikome nije bio interesantan te je klub iz Mančestera potvrdio da obustavlja prodaju ulaznica za gostovanje u glavnom gradu Srbije.

Svi oni koji su eventualno ranije kupili ulaznice biće kontaktirani od strane kluba kako bi se našao neki alternativni aranžman za putovanje. 

Podsetimo, fudbaleri Crvene zvezde imali su odličnu podršku na gostovanju u Mančesteru i pesma popularnih delija nije prestajala tokom svih 90 minuta uprkos nepovoljnom rezultatu.

Foto: Tanjug/AP

 

Utakmica Crvena zvezda - Mančester siti igra se u sredu od 18:45 sati i očekuje se da će Pep Gvardiola na teren izvesti kombinovani sastav kako bi odmorio igrače za nastupe u Premijer ligi.

Siti na "Rajko Mitić" dolazi u ne preterano povoljnom trenutku za njih jer na poslednje tri utakmice imaju samo jednu pobedu, uz po jedan remi i poraz. Sigurno će "građani" protiv srpskog šampiona pokušati da prekinu ovaj loš niz. 

Foto: Tanjug/AP

 

U narednom periodu "građani" imaju veoma zgusnut raspored. Naime, ekipa nakon meča s Kristal Palasom putuju na klupsko prvenstvo sveta, a po povratku slede čak tri meča u sedam dana. Siti će prvo ugostiti ekipu Brendforda, potom idu na gostovanje Evertonu, a 30. decembra na Etihad stiže Šefild.

Sa druge strane, izabranici Baraka Bahara nakon epizode u Evropi gostuju subotičkom Spartaku, a potom i Partizanu 20. decembra od 18.00 časova. Crveno-beli će do kraja kalendarske godine odigrati još jedan meč u kom će na stadionu Rajko Mitić dočekati ekipu Voždovca. 

BONUS VIDEO: