Жарко Лаушевић преминуо је прошле недеље, а иза себе је оставио дубок траг у кинематографији о коме ће се причати још у деценијама. Важио је за великог шармера, са посебним погледом и неком тугом у очима. Вест о Лаушевој смрти, објавила је његова супруга.  

Глумаца је обележила несрећна судбина. Он је током деведесетих година, током сукоба усмртио два младића и једног ранио у подгоричком кафићу "Епл". После тога је  осуђен на 13 година затвора због двоструког убиства. После жалби, пресуда је потврђена 1994. године, а казну је издржавао у Спужу и Пожаревцу.

Фото: АТА имагес

 

Током свог боравка у Спужу, Лаушевић је срео још јеног колегу, Небојшу Бакочевића. Бакочевић је важио за талентованог глумца кога су жене обожавале, а једном приликом је изјавио и да је Академију уписао само због жена. Небојша се на врхунцу каријере повукао због борбе са хероином. 

Сусрет Жарка и Небојше описала је књижевница и водитељка Исидора Бјелица у свом делу "Апостоли урбаног Београда". У поглављу "Небојша Бакочевић Бакоч - Бунтовник без разлога" пренела је свој сусрет са тада тридесеттрогодишњим глумцем кога су звали српски Ален Делон. Између осталог, поменули су и Лаушевића, глумачког шмекера који није желео у коло славних.

-Било је рано поподне, јако сунце, цврчци. Жарко се враћао из шетње, био је у свом оделу. Угледао је Бакоча у затворском дворишту, пришао и изљубили су се", пише у књизи.

Жарко је тада упитао Небојшу откуд он ту. Колега му је одговорио да је реч о неспоразуму, па га упитао: "Како си ти?", на шта му је Лаушевић одговорио да је добро.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Dragana Mirkovic Fan

 

-Онда су се растали. Остали затвореници су их гледали као у филму 'Роберто ла Рока' Жана Бекера. Сунце је остало исто, цврчци, обичан летњи дан- овим речима Бјелица је завршила причу.

Небојша је важио за изузетно тајанственог младића, а тај утисак је остао до данас. Вероватно због те привлачности према нежнијем полу. Бакочевић се током 2000-их појавио у неколико серија и фиилмова. Последњи пут публика је имала прилике да га види у серијама "Вратиће се роде", "Пет", као и у филму "Артиљеро".

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: