Након одржане комеморације поводом смрти прослављеног глумца Жарка Лаушевића у Југословенском драмском позоришту, уприличен је испраћај за кремацију овог уметника.

Фото: Г. Марковић, Новости

 

 

На Новом гробљу у Београду су се окупиле бројне колеге легендарног глумца и писца, као и његова породица и пријатељи.  Супруга Анита Лаушевић, као и деца Асја, Душан и Јана Лаушевић, у капели су примали саучешће, а сцене су биле потресне и тужне.

Фото: АТА имагес

 

 

Многе колеге овог уметника дошле су на испраћај за кремацију, међу њима Радош Бајић, Андрија Милошевић, Недељко Бајић, Виктор Савић,  Предраг Мики Манојловић, Небојша Дугалић, Весна Тривалић са супругом, која није могла да задржи сузе, Предраг Бјелац, Војин Ћетковић и Слобода Мићаловић, Драган и Маја Бјелогрлић, Милан Марић,  Петар Бенчина, Весна Чипчић, Бранка Петрић, Синиша Ковачевић...

 

Фото: Н. Скендерија

 

 

Глумци су за свог великог пријатеља и колегу носили беле и црвене руже. Многи мисле да је то симболика за његову улогу Петра у филму "Официр са ружом" у којем је увек носио две руже, једну за Љиљану, другу за Матилду.

БОНУС ВИДЕО: