Nakon održane komemoracije povodom smrti proslavljenog glumca Žarka Lauševića u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, upriličen je ispraćaj za kremaciju ovog umetnika.

Foto: G. Marković, Novosti

 

 

Na Novom groblju u Beogradu su se okupile brojne kolege legendarnog glumca i pisca, kao i njegova porodica i prijatelji.  Supruga Anita Laušević, kao i deca Asja, Dušan i Jana Laušević, u kapeli su primali saučešće, a scene su bile potresne i tužne.

Foto: ATA images

 

 

Mnoge kolege ovog umetnika došle su na ispraćaj za kremaciju, među njima Radoš Bajić, Andrija Milošević, Nedeljko Bajić, Viktor Savić,  Predrag Miki Manojlović, Nebojša Dugalić, Vesna Trivalić sa suprugom, koja nije mogla da zadrži suze, Predrag Bjelac, Vojin Ćetković i Sloboda Mićalović, Dragan i Maja Bjelogrlić, Milan Marić,  Petar Benčina, Vesna Čipčić, Branka Petrić, Siniša Kovačević...

 

Foto: N. Skenderija

 

 

Glumci su za svog velikog prijatelja i kolegu nosili bele i crvene ruže. Mnogi misle da je to simbolika za njegovu ulogu Petra u filmu "Oficir sa ružom" u kojem je uvek nosio dve ruže, jednu za LJiljanu, drugu za Matildu.

BONUS VIDEO: