Диве домаће кинематографије Тања Бошковић и Даница Максимовић деценијама одушевљавају публику својим ванвременским улогама, лепотом, али и даровитошћу која никада не бледи.

Иако их неретко можемо видети како деле кадар на телевизијским екранима, њихово пријатељство и сарадња датирају из младости, а рад на представи " “Љубавна писма” Косте Трифковића, у режији професора Мирослава Беловића заувек ће остати упаћена, нарочито по једног анегдоти која се догодила на проби у Позоришту на Теразијама.

Бошковићева ту анегдоту са костимографске пробе неретко дочарава у друштву колега и пријатеља, а део сценографије, велико елипсасто огледало правио је Мића Табачки.

— Излазимо она и ја, у својим костимима, од муслина, мој боје кајсије, а Данин – тиркиз. Излазимо, погледамо се у том великом огледалу и Мића тврди да ја кажем: "Дано, шта би дала да си овако лепа?", а Дана додаје: "А шта би ти дала да си овако талентована?" — рекла је својевремено глумица.

Тања је овом приликом додала да се такве антологијске сцене данас веома ретко дешавају.

— Нема тих фолклорних доживљаја. Знате, атмосферу позоришта чини управо то. Чак и да та суревњивост између мене и Дане није постојала, као што није јер ми педесет година другујемо, морала је да се направи.

Бошковићева и Максимовићева ће поново заједно стати пред платно у документарном филму о певачу Томи Здравковићу „То је Тома, песник и несретник“, који потписује  продуцент Оливер Пауновић.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".