Dive domaće kinematografije Tanja Bošković i Danica Maksimović decenijama oduševljavaju publiku svojim vanvremenskim ulogama, lepotom, ali i darovitošću koja nikada ne bledi.

Iako ih neretko možemo videti kako dele kadar na televizijskim ekranima, njihovo prijateljstvo i saradnja datiraju iz mladosti, a rad na predstavi " “LJubavna pisma” Koste Trifkovića, u režiji profesora Miroslava Belovića zauvek će ostati upaćena, naročito po jednog anegdoti koja se dogodila na probi u Pozorištu na Terazijama.

Boškovićeva tu anegdotu sa kostimografske probe neretko dočarava u društvu kolega i prijatelja, a deo scenografije, veliko elipsasto ogledalo pravio je Mića Tabački.

— Izlazimo ona i ja, u svojim kostimima, od muslina, moj boje kajsije, a Danin – tirkiz. Izlazimo, pogledamo se u tom velikom ogledalu i Mića tvrdi da ja kažem: "Dano, šta bi dala da si ovako lepa?", a Dana dodaje: "A šta bi ti dala da si ovako talentovana?" — rekla je svojevremeno glumica.

Tanja je ovom prilikom dodala da se takve antologijske scene danas veoma retko dešavaju.

— Nema tih folklornih doživljaja. Znate, atmosferu pozorišta čini upravo to. Čak i da ta surevnjivost između mene i Dane nije postojala, kao što nije jer mi pedeset godina drugujemo, morala je da se napravi.

Boškovićeva i Maksimovićeva će ponovo zajedno stati pred platno u dokumentarnom filmu o pevaču Tomi Zdravkoviću „To je Toma, pesnik i nesretnik“, koji potpisuje  producent Oliver Paunović.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".