Дворана се испунила димом, а председавајућа Линдита Никола избацила је посланика са седнице и затражила интервенцију обезбеђења како би се успоставио ред. Непосредно пре активације димних бомби део посланика опозиције је својим столицама направио барикаду испред говорнице.

Лидер демократа Сали Бериша рекао је да не може да утиче на посланике.

- Опозиција је одлучна да не допусти нормалан парламентарни живот док се не испуне наши захтеви: оснивање истражних одбора, укључивање у повереништво за изборну реформу и одустајање већине од уплитања у унутрашња збивања опозиције - рекао је некадашњи премијер Албаније.

"Одуприте се покушајима појединаца да вас злоупотребе"

Реч је потом преузео министар унутрашњих послова Талант Бала који је посланицима рекао да се "одупру покушајима појединаца" да их злоупотребе за остваривање властитих интереса мислећи при томе на Беришу.

- Доношење закона је примарна дужност посланика. Ово показује да овај посао нисте схватили озбиљно јер погоршавате однос с људима. Мој апел већини десничарских посланика: Молим вас немојте да вас искориштавају за нечије приватне интересе - рекао је Бала.

БОНУС ВИДЕО:

Пиротехнику су у дворану наводно унеле две посланице, преноси Индеx.

Сво троје сада би могли да се суочи са дисциплинским мерама које би могле укључивати и привремену забрану доласка на седнице.

Скандал у парламенту Албаније избио је и у понедељак кад је обезбеђење покушало да спречи суспендоване посланике да уђу у зграду. Неколико посланика Демократске странке ушло је кроз прозор у парламент након се претходно жестоко сукобило са припадницима обезбеђења испред главне капије.