Средство које се користи за скидање лака са ноктију, ацетон, налази се у сваком дому, а осим своје класичне улоге, може вам помоц́и на неколико неочекиваних начина.

Уклањање мастила са одеће

Ако је оловка била у предњем џепу и мастило је исцурило, онда не би требало одмах да избаците кошуљу. Мрљу можете обрисати течношћу на бази ацетона и мрља ће се скинути. Остаје само да оперете кошуљу.

Фото: Профимедиа

 

 

Чишћење тастатуре

Много смећа се накупља у тастатури. То су честице прашине, све врсте мрља и мрвица. Ово говори не само о изгледу тастатуре, већ ио њеним функцијама. Течност на бази ацетона ће помоћи у чишћењу тастатуре. Да бисте поједноставили задатак, можете користити памучну подлогу и четкицу за зубе.

Чишћење чесми и славина

Након купања, плак остаје на славинама и глави туша. Одстрањивач лака за нокте се може нанети на сунђер и пребрисати по свим површинама. Ово ће се ослободити плака и мрља.

Фото: Профимедиа

 

 

Чишћење мрља на подовима од плочица

Ако се на поду са плочицама, на пример, у кухињи појаве стране мрље и не обришу се, онда се могу уклонити салветом и средством за уклањање лака за нокте. Након чишћења, плочице се исперу сапуном и обришу. Ипак, ово не треба користити на дрвеним подовима јер се може скинути лак.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО: