У глумачким је водама од 1978. године, кад је као седмогодишња девојчица одиграла улогу у филму „Трен“.

Милица Милша рођена је 20.5.1968. године у Београду, у академској породици. Њен отац био је књижевник Антоније Исаковић, а мајка такође књижевница – Лепосава Миланин. Надимак Милша добила је управо од покојне мајке, а право име Милице Милше јесте Милица Исаковић Јокановић.

Од малих ногу, као седмогодишњакиња, почела је да глуми у филмовима („Трен“ 1978.године, „Другарчине“ и „Берлин капут“ 1979.године), што је обележило њен пут у глумачке воде.

Фото: репринт ТВ Новости

 

У серијама је углавном глумила зле и опасне девојке, што је потпуна супротност њеном стварном карактеру, како је често истицала.

Иако је остварила бројне филмске и телевизијске улоге, Милица Милша каже како јој њени наступи у позоришту највише значе. Њена прва представа била је „Женски оркестар“, која је уједно и једина представа с простора бивше Југославије која се нашла у склопу Единбуршког фестивала.

Милица је освојила награду публике на Филмском фестивалу у Нишу за улогу у филму „Где цвета лимун жут“ (2006. година), била је мис филмског фестивала у Кану, а освојила је и награду за најуспешнију режију за представу „Кокошке“ (2009.године).

БОНУС ВИДЕО: