U glumačkim je vodama od 1978. godine, kad je kao sedmogodišnja devojčica odigrala ulogu u filmu „Tren“.

Milica Milša rođena je 20.5.1968. godine u Beogradu, u akademskoj porodici. NJen otac bio je književnik Antonije Isaković, a majka takođe književnica – Leposava Milanin. Nadimak Milša dobila je upravo od pokojne majke, a pravo ime Milice Milše jeste Milica Isaković Jokanović.

Od malih nogu, kao sedmogodišnjakinja, počela je da glumi u filmovima („Tren“ 1978.godine, „Drugarčine“ i „Berlin kaput“ 1979.godine), što je obeležilo njen put u glumačke vode.

Foto: reprint TV Novosti

 

U serijama je uglavnom glumila zle i opasne devojke, što je potpuna suprotnost njenom stvarnom karakteru, kako je često isticala.

Iako je ostvarila brojne filmske i televizijske uloge, Milica Milša kaže kako joj njeni nastupi u pozorištu najviše znače. NJena prva predstava bila je „Ženski orkestar“, koja je ujedno i jedina predstava s prostora bivše Jugoslavije koja se našla u sklopu Edinburškog festivala.

Milica je osvojila nagradu publike na Filmskom festivalu u Nišu za ulogu u filmu „Gde cveta limun žut“ (2006. godina), bila je mis filmskog festivala u Kanu, a osvojila je i nagradu za najuspešniju režiju za predstavu „Kokoške“ (2009.godine).

BONUS VIDEO: