Неретко је причао о својој борби са зависностима што се сматра његовим највећим наслеђем. Причу о томе овековечио је и у мемоарима објављеним прошле године.

- Мети није пио. Био је велики део наше АА заједнице. Похађао је састанке, говорио на састанцима и радио са неколицином нових чланова - рекао је извор за Дејли мејл и додао: - Имао је спонзора и био је спонзор. Чинило се да је био добро.

Пријатељи су глумца Метјуа Перија звали Мети. Инсајдер је рекао да је глумац био усредсређен на то да помаже другима у борби са зависношћу, и да је недавно изразио интерес да подели своју причу кроз јавне говоре.

Фото: Профимедиа

 

- Мети је желео да оде на универзитет и прича о алкохолизму. То је био његов дар. Могао је тако добро да говори и мотивише људе. Било му је важно да допре до млађих генерација и шири своју поруку "Не дај се". Заиста је живео захваљујући тим речима - поручио је инсјадер и нагласио:

- Увек је засмејавао људе, чак и на састанцима. Али он је такође био духован, не религиозан, него духован. Причао је и знао је да је то његова мисија. Помагати другим људима, дати им наду. Мети ће заувек бити дефиниција наде јер никада, баш никада није одустао. Преокренуо је свој живот и помогао безбројним људима у програму. Више него што је могао и да замисли.

Метју Пери борио се 27 година са зависношћу од дроге и алкохола, био је 15 пута на рехаблитацији. Пронађен је мртав у ђакузију на свом имању у Лос Анђелесу, у суботу. Сумња се да се утопио услед срчаног застоја.

БОНУС ВИДЕО: