Neretko je pričao o svojoj borbi sa zavisnostima što se smatra njegovim najvećim nasleđem. Priču o tome ovekovečio je i u memoarima objavljenim prošle godine.

- Meti nije pio. Bio je veliki deo naše AA zajednice. Pohađao je sastanke, govorio na sastancima i radio sa nekolicinom novih članova - rekao je izvor za Dejli mejl i dodao: - Imao je sponzora i bio je sponzor. Činilo se da je bio dobro.

Prijatelji su glumca Metjua Perija zvali Meti. Insajder je rekao da je glumac bio usredsređen na to da pomaže drugima u borbi sa zavisnošću, i da je nedavno izrazio interes da podeli svoju priču kroz javne govore.

Foto: Profimedia

 

- Meti je želeo da ode na univerzitet i priča o alkoholizmu. To je bio njegov dar. Mogao je tako dobro da govori i motiviše ljude. Bilo mu je važno da dopre do mlađih generacija i širi svoju poruku "Ne daj se". Zaista je živeo zahvaljujući tim rečima - poručio je insjader i naglasio:

- Uvek je zasmejavao ljude, čak i na sastancima. Ali on je takođe bio duhovan, ne religiozan, nego duhovan. Pričao je i znao je da je to njegova misija. Pomagati drugim ljudima, dati im nadu. Meti će zauvek biti definicija nade jer nikada, baš nikada nije odustao. Preokrenuo je svoj život i pomogao bezbrojnim ljudima u programu. Više nego što je mogao i da zamisli.

Metju Peri borio se 27 godina sa zavisnošću od droge i alkohola, bio je 15 puta na rehablitaciji. Pronađen je mrtav u đakuziju na svom imanju u Los Anđelesu, u subotu. Sumnja se da se utopio usled srčanog zastoja.

BONUS VIDEO: