Раде Шербеџија (77) гостовао је у емисији "Код куће" и присетио се како је јагњетином очарао глумицу Шарлиз Терон (48).

Анегдота се догодила када су заједно снимали филм Мигхти Јое Yоун 1997. године и у то време су се често дружили. О славној глумици имао је само речи хвале, описавши је као дивну и драгу особу, преноси Н1 у Босни и Херцеговини.

Фото: АТА имагес

 

 

- Тада сам се специјализовао за печење јагњетине на ражњу, у свом дворишту. Имао сам велико двориште, а сто људи је долазило да се дружи код мене. Све су то била позната имена. Шарлиз је волела моју јагњетину. Стварно сам је добро радио - присећа се глумац.

Раде је од свог деде у Лици научио да спрема јагњетину, која је одушевила Шарлиз, а вероватно и нека друга холивудска лица. Док је живео у Холивуду, јагњетину је набавио са Новог Зеланда.

- И то је добра јагњетина са Новог Зеланда - рекао је Шербеџија и додао - Ја увек сам окрећем ражањ, а не електронику.

Чувени специјалитет данас више не спрема, јер је из здравствених разлога морао да се одрекне јагњетине. Има превише холестерола, објаснио је.

Фото: Профимедиа

 

 

Шербеџија је сарађивао са многим познатим глумцима, од Анђелине Џоли до Тома Круза. Легендарног Ал Паћина упознао је на додели награда у Венецији, а присетио се и једне анегдоте.

До сусрета је дошло 1997. године када је Раде изнајмио кућу у Малибуу и једног дана отишао на сурфовање. Али један талас га је преврнуо и он је ударио главом о дно.

- То је био ужасан ударац, једва сам испливао, али нисам могао да подигнем руку. Хитно су ме одвезли у болницу, завршио сам све прегледе и за тренутак је ушао Ал Паћино. Седео сам око пола сата и чекао налазе. Након тога сам кренуо ка излазу, али је изашао и Паћино. Буквално смо се гледали лицем у лице, а ја му будала кажем ‘сећаш ли ме се’, он каже – ‘не’.

Фото: ЕПА

 

 

- Тада сам га подсетио да смо пре две године добили награду у Венецији. Он је добио награду за животно дело, а ја награду за најбољег глумца на фестивалу. И мој филм је тада освојио Венецију. После доделе смо заједно пили, шалили се и причали - рекао је Шербеџија, а преноси 24 сата.

БОНУС ВИДЕО: