Rade Šerbedžija (77) gostovao je u emisiji "Kod kuće" i prisetio se kako je jagnjetinom očarao glumicu Šarliz Teron (48).

Anegdota se dogodila kada su zajedno snimali film Mighti Joe Youn 1997. godine i u to vreme su se često družili. O slavnoj glumici imao je samo reči hvale, opisavši je kao divnu i dragu osobu, prenosi N1 u Bosni i Hercegovini.

Foto: ATA images

 

 

- Tada sam se specijalizovao za pečenje jagnjetine na ražnju, u svom dvorištu. Imao sam veliko dvorište, a sto ljudi je dolazilo da se druži kod mene. Sve su to bila poznata imena. Šarliz je volela moju jagnjetinu. Stvarno sam je dobro radio - priseća se glumac.

Rade je od svog dede u Lici naučio da sprema jagnjetinu, koja je oduševila Šarliz, a verovatno i neka druga holivudska lica. Dok je živeo u Holivudu, jagnjetinu je nabavio sa Novog Zelanda.

- I to je dobra jagnjetina sa Novog Zelanda - rekao je Šerbedžija i dodao - Ja uvek sam okrećem ražanj, a ne elektroniku.

Čuveni specijalitet danas više ne sprema, jer je iz zdravstvenih razloga morao da se odrekne jagnjetine. Ima previše holesterola, objasnio je.

Foto: Profimedia

 

 

Šerbedžija je sarađivao sa mnogim poznatim glumcima, od Anđeline DŽoli do Toma Kruza. Legendarnog Al Paćina upoznao je na dodeli nagrada u Veneciji, a prisetio se i jedne anegdote.

Do susreta je došlo 1997. godine kada je Rade iznajmio kuću u Malibuu i jednog dana otišao na surfovanje. Ali jedan talas ga je prevrnuo i on je udario glavom o dno.

- To je bio užasan udarac, jedva sam isplivao, ali nisam mogao da podignem ruku. Hitno su me odvezli u bolnicu, završio sam sve preglede i za trenutak je ušao Al Paćino. Sedeo sam oko pola sata i čekao nalaze. Nakon toga sam krenuo ka izlazu, ali je izašao i Paćino. Bukvalno smo se gledali licem u lice, a ja mu budala kažem ‘sećaš li me se’, on kaže – ‘ne’.

Foto: EPA

 

 

- Tada sam ga podsetio da smo pre dve godine dobili nagradu u Veneciji. On je dobio nagradu za životno delo, a ja nagradu za najboljeg glumca na festivalu. I moj film je tada osvojio Veneciju. Posle dodele smo zajedno pili, šalili se i pričali - rekao je Šerbedžija, a prenosi 24 sata.

BONUS VIDEO: