Света тајна крштења обављена је у Доњем манастиру Острог, а како "Курир" сазнаје од извора блиском породици, чин је договорен још пре неколико месеци и то приликом личног сусрета поглавара Српске православне цркве и тренутно светског тенисера број један на АТП листи.

И патријарх и породица Ђоковић сагласили су се да је најбоље да се овај свети чин обави у интимном кругу и без присуства медија, али су непажњом једног од сабраће манастира Острог, фотографије са крштења завршиле на друштвеним мрежама.

- Патријарх Порфирије је и сам са пратњом у тајности допутовао у Црну Гору с обзиром да је у питању била приватна посета, како би он лично началствовао на Светој тајни крштења у манастиру Острог. Он је и дочекао Новака и његову породицу у овој светињи. Ђоковићи су дошли комбијима до пред сам улаз у Доњи манастир, где је крштење и обављено. Поред срећних родитеља Новака и Јелене, крштењу је присуствовао и најужи круг од двадесетак људи: Новакови родитељи Срђан и Дијана, брат Ђорђе с супругом Сашком и сином Александром, као и Марко Ђоковић, који је само због тога стигао директно из Шпаније. Наравно, ту су били и кумови и неколико блиских породичних пријатеља. Договор је био да се све држи у тајности због медија и тако би и било, да се један од острошке сабраће није на свом профилу на "Иксу" (некадашњи Твитер), похвалио својим фотографијама са крштења, које су врло брзо постале виралне и дошле до медија - прича извор.

 

 

- Након што је крштење обављено и врло дирљиве патријархове беседе упућене, како је навео, "новокрштеним слугама Божијим" Стефану и Тари, Новак и његова породица су провели неко време у разговору и послужењу у манастирској гостопримници. Тенисер и сви који су присуствовали крштењу су искористили прилику, те су отишли и до Горњег манастира, како би се поклонили моштима Св. Василија Острошког. Када су остали поклоници и гости манастира видели Ђоковића, похрлили су да га поздраве и да се сликају са њим. Он је, као и увек, био врло љубазан, па иако је био у журби, са свима се фотографисао и попричао. Убрзо након тога, сви су сели у комбије и кренули пут Подгорице, где је одржан и свечани ручак - завршава извор.

Прослава је одржана на једном имању у оквиру кога се налази и луксузни ресторан, а ручку је присуствовао и патријарх са својом пратњом. Све је протекло у пристојној атмосфери. Одржано је и неколико здравица, певале су се и традиционалне песме, а породица Ђоковић је у знак захвалности за патријархов долазак у Црну Гору, припремила и пригодан поглед првојерарху Српске православне цркве.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: