Sveta tajna krštenja obavljena je u Donjem manastiru Ostrog, a kako "Kurir" saznaje od izvora bliskom porodici, čin je dogovoren još pre nekoliko meseci i to prilikom ličnog susreta poglavara Srpske pravoslavne crkve i trenutno svetskog tenisera broj jedan na ATP listi.

I patrijarh i porodica Đoković saglasili su se da je najbolje da se ovaj sveti čin obavi u intimnom krugu i bez prisustva medija, ali su nepažnjom jednog od sabraće manastira Ostrog, fotografije sa krštenja završile na društvenim mrežama.

- Patrijarh Porfirije je i sam sa pratnjom u tajnosti doputovao u Crnu Goru s obzirom da je u pitanju bila privatna poseta, kako bi on lično načalstvovao na Svetoj tajni krštenja u manastiru Ostrog. On je i dočekao Novaka i njegovu porodicu u ovoj svetinji. Đokovići su došli kombijima do pred sam ulaz u Donji manastir, gde je krštenje i obavljeno. Pored srećnih roditelja Novaka i Jelene, krštenju je prisustvovao i najuži krug od dvadesetak ljudi: Novakovi roditelji Srđan i Dijana, brat Đorđe s suprugom Saškom i sinom Aleksandrom, kao i Marko Đoković, koji je samo zbog toga stigao direktno iz Španije. Naravno, tu su bili i kumovi i nekoliko bliskih porodičnih prijatelja. Dogovor je bio da se sve drži u tajnosti zbog medija i tako bi i bilo, da se jedan od ostroške sabraće nije na svom profilu na "Iksu" (nekadašnji Tviter), pohvalio svojim fotografijama sa krštenja, koje su vrlo brzo postale viralne i došle do medija - priča izvor.

 

 

- Nakon što je krštenje obavljeno i vrlo dirljive patrijarhove besede upućene, kako je naveo, "novokrštenim slugama Božijim" Stefanu i Tari, Novak i njegova porodica su proveli neko vreme u razgovoru i posluženju u manastirskoj gostoprimnici. Teniser i svi koji su prisustvovali krštenju su iskoristili priliku, te su otišli i do Gornjeg manastira, kako bi se poklonili moštima Sv. Vasilija Ostroškog. Kada su ostali poklonici i gosti manastira videli Đokovića, pohrlili su da ga pozdrave i da se slikaju sa njim. On je, kao i uvek, bio vrlo ljubazan, pa iako je bio u žurbi, sa svima se fotografisao i popričao. Ubrzo nakon toga, svi su seli u kombije i krenuli put Podgorice, gde je održan i svečani ručak - završava izvor.

Proslava je održana na jednom imanju u okviru koga se nalazi i luksuzni restoran, a ručku je prisustvovao i patrijarh sa svojom pratnjom. Sve je proteklo u pristojnoj atmosferi. Održano je i nekoliko zdravica, pevale su se i tradicionalne pesme, a porodica Đoković je u znak zahvalnosti za patrijarhov dolazak u Crnu Goru, pripremila i prigodan pogled prvojerarhu Srpske pravoslavne crkve.

(Kurir)

BONUS VIDEO: