Завршена је анализа ДНК која је требало да утврди ко је убио 28-годишњег навијача АЕК-а Михалиса Кацуриса, потврдио је за ХРТ адвокат хрватских навијача који су још у грчким затворима.

Како преноси ХРТ, незванична сазнања показују да на ножевима нема ДНК трагова хрватских држављана, а на снимцима насталим око стадиона се наводно види да они онису носили рукавице. 

Премијер Хрватске Андреј Пленковић изјавио је пре неколико дана да су грчке власти имале довољно времена да утврде ко је од затворених Бед Блу Бојса "евентуално за нешто озбиљније крив".

Фото: Твитер принтскрин/@TheKellaki

 

Подсетимо, навијачи загребачког Динама направили изазвали су почетком августа жестоке нереде у престоници Грчке пред дуел АЕК-а и Динама у трећем колу квалификација за Лигу шампиона.

Иако је УЕФА забранила присуство гостујућих навијача, око 200 присталица Динама дошло је у Атину и направло тотални лом.

Хулигани су дошли до стадиона АЕК-а и кренули да ломе све редом и нападају људе који су се затекли ту. Покушали су да упадну на стадион и том приликом оштетили су челичног орла који се налази на улазу. Ситуација је потпуно измакла контроли, избила је жестока туча у којој је повређено више особа.

Грчки медији јавили су да је 29-годишњи Михалис Кацурис, навијач АЕК-а, који је задобио убодну рану оштрим предметом, преминуо.

Грчки поратал "НеwсИТ" пренео је детаље овог ужасног убиства.

- Навијача АЕК-а изболи су хулигани Динама. Погодили су артерију на руци, због чега је искрварио. Повреда је узроковала његову смрт у болници. Као да није било довољно што је 29-годишњак пао, остали хулигани су га газили и ударали палицама по глави док је лежао на земљи - пише поменути портал.

БОНУС ВИДЕО: