- Ја сам, кад је Палестина у питању, за један објективан и уравнотежен приступ. Рекао сам оно што сам рекао пре пет дана, а на то је део израелске администрације врло дрско и безобразно реаговао - рекао је Милановић на конференцији за медије у Тирани након састанка са албанским колегом Бајрамом Бегајом.

Додао је да их разуме јер нису у лакој ситуацију, али је истакао да су правила иста за све.

Портпарол израелског Министарства спољних послова Лиор Хаиат саопштио је раније да је Милановићева изјава нечувена и да се негативно истиче насупрот јасних порука подршке међународних челника које изражавају саосећање с израелским народом након стравичних сцена варварског терористичког напада Хамаса које су објављене широм света.

Милановић је навео да је након њега то рекло још 20 људи, а пре њега ирски премијер.

 

 

- То ја, који сам све ове године ћутао и ћутњом уствари одобравао све оно што је Израел радио, не да имам право, него имам обавезу да кажем - истакао је Милановић, пренела је Хина.

Он је рекао да палестински народ "има право на властиту државу" што је одавно требало да буде испоштовано па не би било великог дела ових несрећа и ужаса које гледамо.

Поновно је критиковао постављање израелске заставе на зграду хрватског Министарства спољних послова.

- То је било непотребно, то хрватски грађани не одобравају и то у огромној већини - рекао је шеф хрватске државе.

Фото: Јутјуб принтскрин/Jutarnji list

 

Хрватска Сигурносно-обавештајна агенција (СОА) је, након што је радикални исламиста убио двоје Швеђана у Бриселу подигла будност против тероризма, а Милановић каже да је то добро, у складу с оном опреза никад доста, али нормалан живот не смемо закочити без ваљаног разлога.

Напоменуо је да је споменути терористички напад у Бриселу, по тренутним информацијама, извршио припадник Исламске државе.

- Морамо бити свесни да није сваки догађај овакве врсте повезан с Палестином. ИСИЛ није никада палестинско питање истицао као важно питање за њих, њих занима Исламска држава. Сви који не млате и не убијају жене су за њих јеретици па тако и Палестинци, додао је и истакао да су и циљ и методе те организације потпуно неприхватљиви. С друге стране оно за шта се наводно залажу борци за палестинску слободу је прихватљиво, методе нису - навео је Милановић.

БОНУС ВИДЕО: