Završena je analiza DNK koja je trebalo da utvrdi ko je ubio 28-godišnjeg navijača AEK-a Mihalisa Kacurisa, potvrdio je za HRT advokat hrvatskih navijača koji su još u grčkim zatvorima.

Kako prenosi HRT, nezvanična saznanja pokazuju da na noževima nema DNK tragova hrvatskih državljana, a na snimcima nastalim oko stadiona se navodno vidi da oni onisu nosili rukavice. 

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je pre nekoliko dana da su grčke vlasti imale dovoljno vremena da utvrde ko je od zatvorenih Bed Blu Bojsa "eventualno za nešto ozbiljnije kriv".

Foto: Tviter printskrin/@TheKellaki

 

Podsetimo, navijači zagrebačkog Dinama napravili izazvali su početkom avgusta žestoke nerede u prestonici Grčke pred duel AEK-a i Dinama u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Iako je UEFA zabranila prisustvo gostujućih navijača, oko 200 pristalica Dinama došlo je u Atinu i napravlo totalni lom.

Huligani su došli do stadiona AEK-a i krenuli da lome sve redom i napadaju ljude koji su se zatekli tu. Pokušali su da upadnu na stadion i tom prilikom oštetili su čeličnog orla koji se nalazi na ulazu. Situacija je potpuno izmakla kontroli, izbila je žestoka tuča u kojoj je povređeno više osoba.

Grčki mediji javili su da je 29-godišnji Mihalis Kacuris, navijač AEK-a, koji je zadobio ubodnu ranu oštrim predmetom, preminuo.

Grčki poratal "NewsIT" preneo je detalje ovog užasnog ubistva.

- Navijača AEK-a izboli su huligani Dinama. Pogodili su arteriju na ruci, zbog čega je iskrvario. Povreda je uzrokovala njegovu smrt u bolnici. Kao da nije bilo dovoljno što je 29-godišnjak pao, ostali huligani su ga gazili i udarali palicama po glavi dok je ležao na zemlji - piše pomenuti portal.

BONUS VIDEO: