Али, ништа не може да замени опојни мирис печеног кестења, који нас увек маме својим мирисом на улицама. Погледајте како да сами савршено испечете кестење у рерни.

Фото: Схуттерсцтоцк

 

Печење кестења није велика филозофија. Можете сами да припремите укусно кестење у својој рерни. Не треба вам специјална посуда, тј. тепсија са рупицама, јер можете да користите стару, велику тепсију.

За почетак вам треба свеже кестење и оштар нож, да би направили резове на средини сваког кестена. Онда поставите кестење у лонцу за кување, ставите мало воде и соли. Ставите их на ватру док вода не проври. Затим уклоните кестење из посуде, пренесите у тепсију и ставите их у загрејану рерну на 220 степени.

Пеците кестење 15 минута. Печени кестен покријте крпом или их ставите у пластичну кесу. Потребно је оставити кестење да одстоји десетак минута како би се лакше љуштило.

Уживајте у кестењу и не заборавите да је кестен веома здрав, јер садржи пуно витамина А и Ц и већину витамина Б комплекса. Поред тога, богат је калцијумом, гвожђем и фосфором који су потребни нашем организму.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".