Разлика између шненокли и парадижота је само у начину њиховог сервирања. Код шненокли се облачићи од беланаца преливају жуманцима док је код парадижота идентичан поступак само се додају кекс и рендана чоколада.

хттпс://пин.ит/4аЛБцАР

Све је ствар укуса па послужите овој десерт онако како ви највише волите.

 Састојци: 

  • 1 литар млека
  • 6 целих јаја
  • 4 кашике кристал шећера
  • 40 грама ванилин шећера (4 кесице)
  • 2 равне кашике меког брашна

Додатак за парадижот:

  • кекс
  • рендана чоколада

Припрема: 

Мутите миксером беланца док не добијете чврсту смесу. У дубоку шерпу сипајте млеко и додајте екстрат ваниле и грејте док не проври. Када млеко проври, температуру смањите на најмање, а затим кашиком вадите умућена беланца и пажљиво их спуштајте у врело млеко.

Шненокле кувајте по 1,5 минут са сваке стране, а затим их извадите из млека и поређајте у чинију.

Жуманца умутите са шећером. У ту смесу додајте густин или брашно и 2 кашике млека у коме сте кували шненокле. Све добро промешајте. Млеко у коме сте кували шненокле ставите опет да ври, па температуру смањите.

Лагано додајте смесу са жуманцима, непрестамо мешајући и сва заједно кувајте док се не згусне. Када се смеса згусне, скините је са рингле и оставите да се мало охлади. Када прелив буде прохлађен, прелијте њиме шненокле. Колач добро охладити у фрижидеру па послужити.

Можете га сервирати на доста различитих начина а осим кекса и чоколаде лепо се уклапа и са преливом од карамеле и листићима бадема.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".