Наиме, они су пешачили од насеља Медовине где се догодио крвави пир до зграде цетињске полиције. Неколико стотина грађана је на улазу у цетињско насеље Медовина запалило свеће након што су се од тог насеља, Бајовом улицом, преко Студентског и Дворског трга и поред Цетињског манастира дошли на место одакле је кренула колона.

- Они су тада испред зграде полиције поставили низ питања: "Зашто Бориловићу није одузето оружје?" - само је било једно од питања који су се нашли на транспаренту, преноси Цетињски лист.

Иначе, на друштвеним мрежама ожалошћени неретко објављују фотографије и статусе везане за своје најдраже за којима и даље достојанствено тугују.

- Захвалила би се свим суграђанима који су били уз нас, поготово дечици који су искреног срца били са нама. Ми ћемо и даље излазити да истину и правду докажемо и да се изгласа закон који ће да сачува животе и безбедност свих грађана - написала је између осталог мајка брутално убијене Наташе Мартиновић (35) и баке дечака Машана (11) и Марка (7) на друштвеним мрежама и додала:

Фото: Фејсбук принтскрин/Vuk Borilović

 

- Још једном хвала свима, не само за јуче, него за све ово време од кад живимо живот без живота.

Уз ову објаву додала је и претужну фотографију, на којој се може видети како ожалошћени у црним мајицама на којима је заједничка слика убијених, са њим у првом реду држе слику страдалих. Испод ове објаве само су се низали коментари.

Наиме, неутешна мајка и бака је пре само неколико дана такође објавила потресан статус присећајући се својих наследника.

- 14 месеци, а наша туга не може да се избрише, опет вам мајка и бака црно писмо пише. Шта да вам кажем, кад је наш бол све већи и већи. Туга ми је срце оковала, а да сам могла живот би вам дала. Али се надам Најо моја мила, да си код Бога срећу заслужила. Да цени твоја добра дела. Борићу се за истину до задњег откуцала срца свога, надам се да ћу добити снагу од Бога - написала је она.

Фото: Светлана Ђокић

 

Како је навела неутешна жена између осталог у својој потресној објави, она је Богу дала милост своју, али је њој узео њену срећу.

- Уместо мајке и баке ти си пригрли, знам да си их одмах заволео. Њихове су душе чисте и невине, где су они ту само сунце сине. Њихове душе умрети неће, небеско царство им је отворило врата среће. Чекајте ме и ја ћу сигурно доћи и тада ће моја туга и бол проћи. Волим вас највише - написала је ожалошћена и неутешна жена која је у трену остала без потомства.

Дошао из цркве и починио крвави пир

Па да подсетимо, Вук Бориловић је својој крвави пир започео 12. августа прошле године у вечерњим часовима када ја, како смо писали, дошао из цркве.

- Неколико дана пре језивог злочина Бориловић је одвео жену и децу на море, а он се вратио на Цетиње. Кобног дана дошао је из цркве, ушао у кућу и убрзо изашао на терасу и нешто гласно рекао и опсовао. Тада се са пушком у руци спустио спрат ниже, где су му били подстанари, тачније четворочлана породица Мартиновић - подсећа извор и додаје:

- У стану је тада затекао Наташу (35) и њене синове Машана (11) и Марка (7) које је изрешетао буквално на прагу куће. А својој крвави пир наставио је даље где је у насељу Медовина убио њих још седморо, међу којима и своје рођаке. Монструм је пресудио и Наташином куму Милану Митровићу (37), затим свом ујаку Горану Ђуришићу (54), а онда и комшији Рајку (56), Димитрији (81) и Даници Дрецун (74), а на крају Данијели (51) и њеној сестри Александри Радуновић (52). У свом крвавом пиру ранио је шест особа које су се ту случајно затекле.

Бориловић је након рафалне паљбе у којој је побио своје ближње, опкољен од стране црногорске полиције која је у његовом правцу испалила пет хитаца, од којих је један био смртоносан. Такође, у пуцњави на Бориловића учествовао је и Нено Калуђеровић, али је истрагом утврђено да његов хитац није био погубан по масовног убицу.

БОНУС ВИДЕО:

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".