Водитељ Жика Јакшић је рођен 6. фебруара 1964. године у Алексинцу, а дошао је у Београд како би наставио своје школовање и тако уписао Факултет спорта и физичког васпитања. Студије није успео да приведе крају јер га је у томе омела његова друга љубав - музика. 

Он је открио да је током живота у Немачкој у коју се преселио у својим двадесетим годинама неко време радио и као спасилац. Да би обављао ту професију помогло му је управо то што је студирао ДИФ, а отишао је и на даље усавршавање када је посао спасиоца у питању.

Фото: В. Данилов

 

 

- Тад сам се запослио као спасилац, пошто сам студирао ДИФ. Спорт ми је добро ишао, мени то није био проблем, пливање, гњурање и остале акробације. Онда сам ја отишао и положио тај испит, прву помоћ, коју сам положио на енглеском, јер немачки нисам знао. Поставили су ме да радим као чистач, како бих прво научио језик. Прву сезону сам радио тако, после су они мене пребацили на одржавање базена, где сам цело лето проводио шишајући траву, чистио тушеве око базена и тако даље. Кад сам научио језик, кроз неких шест месеци сам почео да радим као спасилац и радио сам једно четири године. После две године, кад сам савладао језик, био сам шеф смене. Био сам вредан, ја сам у принципу такав човек, тешко ће неко на силу да ме натера да узмем да радим, али сам – рекао је он једном проиликом.

 

 

БОНУС ВИДЕО: