Yугопапир је објавио чланак из ИТД из 1983. године о Чоли које отворено говорио о својим сновима, па чак дао савет како да се одмах оде у сан.

- О чему сања Здравко Чолић? - гласило је питање.

- Много спавам и много сањам - рекао је тада Здравко и додао:

- Мало ружно, мало више лепо и то обавезно у боји. Неко каже да је то карактеристично за жене, али могу свима да кажем да они који не могу да сањају у боји да су изгубили много у животу. (Трећину живота човек проведе у сну, је л' да?) Иначе, кад спавам врло сам немиран, али је интересантно да без обзира на то што се у сну преврћем, довољна ми је само половина кревета.

Фото: репринт ТВ Новости

 

 

Он је тада испричао и како углавном заспи.

- Па, најчешће кад легнем потрбушке. Обожавам тај положај, евентуално неки пут са стране, али то онда мора да буде без јастука. Јој, ја сам ти велика спавалица. Морам да "одрадим" својих 8 сати па то ти је. Кад сам на турнеји онда је то богами и 10 сати. Није лако кретати се, скакати, а о певању да и не говорим ако ниси испаван. Шта сањам у последње време? Ех! Љубавне снове. Не знам да ли је то утицај пролећа, сунца, топлине... Обавезно се дешавају у природи, а ја сам ти ти онда ко неки Адам. Ева или Еве долазе по поруџбини.

- Да! Ја имам рецепт за сан. Прво интензивно (не дуго, али интензивно) размишљам о нечему, затим лагано под хладан туш, па онда у кревет. Наравно потрбушке. Исте те ноћи сто постотно сањам оно што сам пожелео. Пробајте!

(Yугопапир.цом/Блиц)

БОНУС ВИДЕО: