Тошета је обожавао цео Балкан, а вест о његовој смрти растужила је бројне обожаваоце. Млада звезда је прерано изгубила живот у 26. години 16. октобра 2007. године, у стравичној саобраћајној несрећи која се догодила на ауто-путу у Хрватској. Многи и дан данас жале за певачем.

Подсећања ради, тог несрећног дана, Тоше је кренуо у Загреб, где је требало да сними енглеску верзију једног од његових хитова. У несрећи која се догодила на ауто-путу код Нове Градишке теже је повређен и возач "тоуарега" Георгиј Георгијевски, а лакше Тошетова менаџерка Љиљана Петровић.

Фото: В. Данилов

 

Тошетова породица се одрекла кривичног гоњења човека који је управљао возилом, али је оптужницу по службеној дужности покренуло је скопско Тужилаштво, теретећи возача за кривично дело против безбедности саобраћаја са смртним последицама. Певачева менаџерка Љиљана није желела да се придружи  тужби и одрекла се материјалне одштете.

Георгијевски је 2009. године, тек након две годишњице певачеве смрти, осуђен у Основном суду у Скопљу на две године затвора. Возач је до краја суђења држао Тошетову фотографију уз коју се расплакао: 

- Не осећам се кривим. Није тачно да сам спавао за воланом пре несреће. Жао ми је, изгубио сам брата и без пресуде сам већ кажњен. Патићу док сам жив због изгубљеног пријатеља -  изјавио је тада кроз сузе Георгијевски, док је његова адвокатица Силвија Џилвиџиева у завршној речи тражила да се оптужени ослободи кривице.

(Република)

БОНУС ВИДЕО: