Tošeta je obožavao ceo Balkan, a vest o njegovoj smrti rastužila je brojne obožavaoce. Mlada zvezda je prerano izgubila život u 26. godini 16. oktobra 2007. godine, u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na auto-putu u Hrvatskoj. Mnogi i dan danas žale za pevačem.

Podsećanja radi, tog nesrećnog dana, Toše je krenuo u Zagreb, gde je trebalo da snimi englesku verziju jednog od njegovih hitova. U nesreći koja se dogodila na auto-putu kod Nove Gradiške teže je povređen i vozač "touarega" Georgij Georgijevski, a lakše Tošetova menadžerka LJiljana Petrović.

Foto: V. Danilov

 

Tošetova porodica se odrekla krivičnog gonjenja čoveka koji je upravljao vozilom, ali je optužnicu po službenoj dužnosti pokrenulo je skopsko Tužilaštvo, tereteći vozača za krivično delo protiv bezbednosti saobraćaja sa smrtnim posledicama. Pevačeva menadžerka LJiljana nije želela da se pridruži  tužbi i odrekla se materijalne odštete.

Georgijevski je 2009. godine, tek nakon dve godišnjice pevačeve smrti, osuđen u Osnovnom sudu u Skoplju na dve godine zatvora. Vozač je do kraja suđenja držao Tošetovu fotografiju uz koju se rasplakao: 

- Ne osećam se krivim. Nije tačno da sam spavao za volanom pre nesreće. Žao mi je, izgubio sam brata i bez presude sam već kažnjen. Patiću dok sam živ zbog izgubljenog prijatelja -  izjavio je tada kroz suze Georgijevski, dok je njegova advokatica Silvija DŽilvidžieva u završnoj reči tražila da se optuženi oslobodi krivice.

(Republika)

BONUS VIDEO: