Како наводи Њујорк пост, млађи Гамбино преминуо је природном смрћу 3. октобра у Њујорку. 

Њујорк пост је 1992. објавио да је капитен мафије имао "најмање 75 милиона долара у готовини, обвезницама и акцијама плавих чипова".

Прмеинули је био  нећак "Великог Пола" Кастелана, који је наследио Карла на месту главе породице, али је 1985. године убијен по наређењу наводног кума из породице Гамбино, Џона Готија.

Томи Гамбино је стигао у улицу Еаст 46 само неколико момената након што су Кастелано и његов возач, Томи Билоти, убијени испред улаза ресторана.

Описивали су га као "принца мафије Њујорка", а 1993. године је осуђен по две тачке за рекетирање и заверу за рекетирање, због контроле коцкања и лихварских операција у Конектикату, јавља Њујорк пост.

Служио је у савезном затвору од 1996. до 2000. године.

Докази оптужбе на његовом суђењу укључивали су тајно снимљене разговоре са мафијашким преступником Салватореом Граваном.

Томасов млађи брат Џозеф, умро је 2020. у 83. години. Пре 31 године осуђени су за корупцију у предузећу камиона, који су водили.

Претила им је казна од 25 година, али су склопили споразум о признању кривице, пристајајући да плате 12 милиона долара казни и реституције и да продају свој посао.

Био је ожењен са ћерком мафијашког боса Томија Лукезеа, Франсис, која сада има 92 године. Имали су једног сина, Томаса млађег, старог 63 године.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".