Музеј Лувр у Паризу затворен је у подне из безбедносних разлога. Француска је у стању приправности дан након напада исламиста у Арасу. Чувени париски музеј евакуисан је дана у подне и остаће затворен до краја дана због страха од напада, преноси француски Фигаро.

"Лувр је примио писану поруку у којој се упозорава на ризик за музеј и његове посетиоце.Одлучили смо да га евакуишемо и затворимо на дан, док обавимо неопходне провере ", рекао је портпарол музеја на Твитеру.

Министар унутрашњих послова Жералд Дарманин рекао је јуче да је Француска је подигла безбедносну узбуну на највиши ниво, јер "без сумње" постоји веза између напада ножем у Арасу и ситуације на Блиском истоку између Израела и Хамаса.

Медији су раније јавили да је нападач, који је у средњој школи у граду Арас убио једну и ранио неколико особа, викао "Алаху екбер" пре инцидента, али полиција то још није потврдила. Како је навела полиција, нападач је чеченског порекла и налазио се у полицијској евиденцији.

Председник Француске Емануел Макрон напад је оценио као чин варварског исламистичког тероризма, и додао да је током дана осујећен сличан напад у још једној школи у Француској.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".