- Лувр је добио писану поруку у којој се наводи да постоји ризик за музеј и његове посетиоце. Одлучили смо да се евакуишемо, док вршимо неопходне провере - рекла је портпаролка Лувра агенцији Франс прес.

Неименовани полицијски извор рекао је за локалне медије да је музеју упућена претња бомбом, након чега је донета одлука о затварању објекта у дану када све врви од туриста.

На друштвеним мрежама се појавило неколико снимака на којима се види како људи панично напуштају чувени музеј и потом беже улицама док се испред ствара велика гужва.

 

 

Музеј је претходно званично саопштио да је дошло до затварања.

- Из безбедносних разлога, музеј Лувр затвара своја врата данас, у суботу, 14. октобра. Људима који су резервисали посету истог дана биће враћен новац - наведено је.

Раније се појавио и снимак евакуације.

 

 

Безбедносна узбуна на највишем нивоу

У Француској је у петак проглашен највиши степен безбедносне узбуне.

Подсетимо, француски председник Емануел Макрон је наредио мобилизацију 7.000 војника како би се интензивирале безбедносне патроле у земљи дан након што је у граду Арасу 20-годишњи исламски екстремиста насмрт избо ножем учитеља локалне гимназије.

- Француска је подигла безбедносну узбуну на највиши ниво, након смрти наставника избоденог ножем у средњој школи - изјавио је француски министар унутрашњих послова Жералд Дарманин за "ТФ1".

 

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".