Александра Пријовић је постала регионални културолошки феномен, о њој се нашироко воде дебате, а понајвише у Хрватској. О њој се расправља у емисијама, на факултетима, праве се анкете, а незаобилазна је тема у медијима након што је заказала пет Арена у Загребу, а сада и три концерта у Сарајеву, што је незапамћен успех једне певачице народне музике из Србије.

 

Фото: Н. Параушић, Н. Фифић, Профимедиа, АТА имагес

 

 

Сада је Прија била тема разговора и у једној емисији на ХРТ-у. Када је водитељ упитао студенткињу Петру Мамић, колико њих дотиче што је она српска певачица и да ли то представља неки фактор, добио је неочекиван али искрен одговор:

- О укусима се не расправља, и то је то. Мислим да нама младима то не представља такав проблем, што је то српска музика. Већина спрских извођача које ми слушамо је дошла до тридесетих година - рекла је млада девојка и додала - значи, ни они заправо нису проживели рат, и мислим да смо ми то некако ставили по странии да је за нас музика - музика, небитно из које земље долази.

Након њеног искреног излагања, водитељ је поставио шокантно питање: "Дакле, ви нисте издајници Хрватске?" Студенти су уз смех одговорили: "Бар ми мислимо да нисмо".

БОНУС ВИДЕО: