Aleksandra Prijović je postala regionalni kulturološki fenomen, o njoj se naširoko vode debate, a ponajviše u Hrvatskoj. O njoj se raspravlja u emisijama, na fakultetima, prave se ankete, a nezaobilazna je tema u medijima nakon što je zakazala pet Arena u Zagrebu, a sada i tri koncerta u Sarajevu, što je nezapamćen uspeh jedne pevačice narodne muzike iz Srbije.

 

Foto: N. Paraušić, N. Fifić, Profimedia, ATA images

 

 

Sada je Prija bila tema razgovora i u jednoj emisiji na HRT-u. Kada je voditelj upitao studentkinju Petru Mamić, koliko njih dotiče što je ona srpska pevačica i da li to predstavlja neki faktor, dobio je neočekivan ali iskren odgovor:

- O ukusima se ne raspravlja, i to je to. Mislim da nama mladima to ne predstavlja takav problem, što je to srpska muzika. Većina sprskih izvođača koje mi slušamo je došla do tridesetih godina - rekla je mlada devojka i dodala - znači, ni oni zapravo nisu proživeli rat, i mislim da smo mi to nekako stavili po stranii da je za nas muzika - muzika, nebitno iz koje zemlje dolazi.

Nakon njenog iskrenog izlaganja, voditelj je postavio šokantno pitanje: "Dakle, vi niste izdajnici Hrvatske?" Studenti su uz smeh odgovorili: "Bar mi mislimo da nismo".

BONUS VIDEO: