Роберт де Ниро недавно је добио седмо дете, а нас на овим просторима одувек је некако највише занимало оно најстарије – ћерка Дрина.

Да ли носи име по реци која се нашла и у наслову једног од највећих дела овдашње књижевности, о томе се већ деценијама полемише.

Легендарни глумац, који је недавно прославио 80. рођендан, давних шездесетих је као анонимни студент путовао овим крајевима. Била је то авантура које се радо подсетио и много година касније, када је као већ звучно име у свету седме уметности био гост ФЕСТ-а.

Фото: Профимедиа

 

 

Но, колико његова Дрина заправо има везе са тим путовањем и овдашњом реком? Чињеница је да је Роберт своју прву ћерку заправо усвојио када се 1976. оженио њеном мајком, тамнопутом глумицом Дијаном Абот, и да се заправо зове Дрена. Имала је тада већ пет година, тако да може само да се нагађа ко јој је дао име.

Дрена де Ниро кренула је стопама родитеља и постала глумица. Иза ње је завидна каријера, а појавила се и поред Роберта у неколико остварења („Пси рата”, „Град поред мора”, „Шоутајм”). Бави се и режијом.

Данас има 52 године и живи у Њујорку. Пре неколико месеци растужила је свет објавом да је њен син Леонардо преминуо у 19. години, како се испоставило, од прекомерне дозе наркотика.

(Хелло)

БОНУС ВИДЕО: