Фитнес инфлуенсерка и професионални сурфер, никада раније није видела натписе на шипкама и била је “изненађена” када је видела речи “жене” и “мушкарци” насликане на зиду, преноси Мирор.

– Нисам супер јака феминисткиња и то ме ни на који начин није увредило. Више ме је изненадило што је још увек на зиду овде у Француској. Одрасла сам у теретани у којој то нисмо смели да зовемо ‘бар за девојке’. Знам да праве шипке од 20 кг, а знам да раде шипке од 15 кг, и знам зашто то раде. Међутим, лично никада нисам видела да је означено као жене и мушкарци. То може бити веома осетљиво за неке људе – рекла је она.

Ел је видео снимак поставила на ТикТок, а поједини корисници друштвених мрежа истакли су да је то уобичајена пракса у свету дизања тегова. Ел је одговорила на критике објашњавајуц́и да је то знала, али је била шокирана што се у модерно доба буквално родно одређује. Она има скоро 200.000 пратилаца на ТикТок-у и свесна је људи који је прате и примера за који сматра да треба да пружи.

– Моја поента је била више као, ако ћете означити шипке, само их означите са 20 и 15. Пошто ми је дата одговорност, знате, да будем ‘инфлуенцер’ и волим да инспиришем младе девојке да оде у теретану. Па када ми пошаљу поруку и нервозни су због одласка у теретану или немају самопоуздања и кажу да сам их инспирисао да оду тамо, размишљам о њима и шта би могли да помисле када оду у теретану и виде тако нешто“, објаснила је она.

Иако је професионалац који зна о чему прича, њени коментари били су испуњени онима који су “појашњавали” да је то стандардна пракса. Вец́ина коментара је била од мушкараца, али неколико њих је било потпуно безобразно, па су јој писали да сигурно не може ни да подигне ту тешку шипку.

Неколико жена је коментарисало тврдећи да је шипка тања на лакшим теговима, што их чини лакшим за држање. Али Ел је и на то имала одговор.

– Само кажем да једноставно ставите 20 кг и 15 кг. Не ‘жене и мушкарци’. А ако су нам потребне тање шипке, нека буду исте тежине и тање шипке на један – казала је она.

БОНУС ВИДЕО:

(Вечерњи.хр)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".