У питању су 39-годишња жена и 46-годишњи мушкарац. Теже је повређена 14-годишња ћерка настрадале жене.

Фред Вестербек, главни комесар регионалне полицијске јединице Ротердама, рекао је ово на конференцији за новинаре која у току у Градској кући у Ротердаму, преноси АД.

Вестербек је истакао да је Ротердам шокиран ужасним инцидентом.

- Нешто пре 14.30 сати у контролну собу полиције стигло је више дојава о пуцњави на две локације. Наводно је пуцано на обе локације. Одмах смо започели истрагу. Нећемо стати док не будемо потпуно разјаснили шта се догодило - казао је он.

У Министарству правде још увек не могу да кажу ништа о мотиву овог страшног чина.

- Увиђај је још увек у току. Увиђај врши велики полицијски тим који веома детаљно спроводи истрагу - речено је из Министарства.

Јавни тужилац Хуго Хиленар казао је да је 32-годишњи мушкарац који је ухапшен у Ротердаму од раније познат полицији.

- Он је 2021. године процесуиран и осуђен за злостављање животиња. Мушкарац је тренутно на испитивању и сарађује са истражним органима. Не можемо још ништа да кажемо о мотиву - рекао је он.

Подсећамо ухапшен је 32-годишњи мушкарац из Ротердама. Како преносе холандски медији, прва пуцњава се догодила у стану, у срцу Ротердама и том приликом осумњичени је упуцао две особе, а претпоставља се да је најмање једна мртва. Након пуцњаве подметнуо је пожар у стану.

Он је након тога наставио свој крвави поход и наводно упуцао наставника у учионици у Универзитетском медицинском центру Еразмус, после чега је и ту подметнуо пожар. Ученици су у паници трчали напоље како би се спасли од помахниталог нападача.

Како се наводи, полиција не верује да је други убица умешан. Као једини осумњичени ухапшен је 32-годишњи становник Ротердама. Савладан је на хелиодрому на јужној страни болнице. У његовој близини пронађено је ватрено оружје.

(АД/Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".