U pitanju su 39-godišnja žena i 46-godišnji muškarac. Teže je povređena 14-godišnja ćerka nastradale žene.

Fred Vesterbek, glavni komesar regionalne policijske jedinice Roterdama, rekao je ovo na konferenciji za novinare koja u toku u Gradskoj kući u Roterdamu, prenosi AD.

Vesterbek je istakao da je Roterdam šokiran užasnim incidentom.

- Nešto pre 14.30 sati u kontrolnu sobu policije stiglo je više dojava o pucnjavi na dve lokacije. Navodno je pucano na obe lokacije. Odmah smo započeli istragu. Nećemo stati dok ne budemo potpuno razjasnili šta se dogodilo - kazao je on.

U Ministarstvu pravde još uvek ne mogu da kažu ništa o motivu ovog strašnog čina.

- Uviđaj je još uvek u toku. Uviđaj vrši veliki policijski tim koji veoma detaljno sprovodi istragu - rečeno je iz Ministarstva.

Javni tužilac Hugo Hilenar kazao je da je 32-godišnji muškarac koji je uhapšen u Roterdamu od ranije poznat policiji.

- On je 2021. godine procesuiran i osuđen za zlostavljanje životinja. Muškarac je trenutno na ispitivanju i sarađuje sa istražnim organima. Ne možemo još ništa da kažemo o motivu - rekao je on.

Podsećamo uhapšen je 32-godišnji muškarac iz Roterdama. Kako prenose holandski mediji, prva pucnjava se dogodila u stanu, u srcu Roterdama i tom prilikom osumnjičeni je upucao dve osobe, a pretpostavlja se da je najmanje jedna mrtva. Nakon pucnjave podmetnuo je požar u stanu.

On je nakon toga nastavio svoj krvavi pohod i navodno upucao nastavnika u učionici u Univerzitetskom medicinskom centru Erazmus, posle čega je i tu podmetnuo požar. Učenici su u panici trčali napolje kako bi se spasli od pomahnitalog napadača.

Kako se navodi, policija ne veruje da je drugi ubica umešan. Kao jedini osumnjičeni uhapšen je 32-godišnji stanovnik Roterdama. Savladan je na heliodromu na južnoj strani bolnice. U njegovoj blizini pronađeno je vatreno oružje.

(AD/Blic)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".