- Два инцидента са пуцњавом у Ротердаму довела су до смртних случајева. Прво ћемо обавестити породицу и рођаке, а касније ћемо објаснити више - наводи се у саопштењу градске полиције, преноси Франце 24.

Елитне полицијске јединице улетеле су у болницу у холандском граду у потрази за осумњиченим који је био наоружан пиштољем, саопштиле су власти.

Мотив напада непознат

Осумњичени има 32 године, а мотив напада је непознат, јавила је локална новинска агенција АНП, позивајући се на полицију. Он је осумњичен да је извршио обе пуцњаве, а другог стрелца нема, саопштила је полиција.

Слике са лица места показују како људи излазе из болнице, укључујући лекаре и пацијенте, док се полиција у панцирима усељава. Полицијски хеликоптери су зујали изнад њих. Лекари у белим мантилима возили су пацијенте на носилима и инвалидским колицима. Полиција је раније саопштила да је осумњичени носио одећу у "борбеном стилу", био је висок, црне косе и носио ранац.

Висок, црнокос и носио је ранац

- Прво је дошло до пуцњаве на четвртом спрату. Испаљено је четири или пет хитаца. Затим је молотовљев коктел бачен у центар за образовање - рекао је студент медицине, којег цитира РТЛ Њуз који није навео своје име.

- Било је много панике и вриштања... Нисам чуо пуцњеве, само вриску и то је оно на шта сам почео да реагујем - пренео је други очевидац за јавни сервис НОС.

Ротердам је често поприште пуцњаве, које се обично приписује обрачуну ривалских нарко-банди. Очекује се да ће власти ускоро одржати конференцију за новинаре како би дале више детаља. Године 2019. три особе су убијене у трамвају у Утрехту, што је изазвало велику потеру. А 2011. године, земља је остала шокирана када је 24-годишњи Тристан ван дер Влис убио шест људи и ранио 10 других у дивљању у препуном тржном центру.

(Франце 24)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".