На снимку се види како возач јури најбржом траком у контра смеру.

Овај инцидент прошао је на сву срећу без несреће и жртава, али оно што оставља у неверици је да ови несавесни возачи бирају брзу траку ауто-пута и тиме угрожавају безбедност и осталих учесника у саобраћају.

Коментари неверице су се низали испод видеа.

"Убеђен сам да су ово неки изазови на ТикТоку", написао је један корисник.

"Ако већ погреше зашто возе брзом траком", питао се други, док су се сви вечином чудили где су полиција и пресретачи.

Подсетимо, због вожње у контра смеру на ауто-путу "Милош Велики", недавно је дошло до стравичне несреће када Дејан Ј. (51) управљао возилом и сударио се са другим аутомобилом. Тада се његово возило запалило, а он је настрадао на лицу места.

Шта учинити ако се нађете у супротном смеру на ауто-путу, објаснио је Дамир Окановић из Комитета за безбедност у саобраћају.

- Возач који се нађе у супротном смеру одмах треба да укључи сва четири жмигавца и да покуша да на најбезбеднији начин пређе у зауставну траку. Међутим, сем његовог поступања, веома је битно да и возачи који наилазе ка њему такође укључе сва четири жмигаваца и тако упозоре оне који се крећу иза њих да се на путу дешава нешто неуобичајено и да започну кочење. Када на тој деоници сви успоре, могуће је да возач који је возио у супротном смеру и сад је у зауставној траци, направи полукружно окретање и нађе се у правом смеру – каже Дамир Окановић.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: