У тренутку пожара у кући није било никога а када су ватрогасци успели, по веома неприступачном терену, да се пробију до овог места могли су само да угасе ватру на згаришту.

Милић Мијо Луковић каже да су се ватрогасци дуго борили како би локализовали пожар јер ватра захватила читаву кућу и намештај у њој.

- Кад смо дошли овде имали смо шта да видимо, један комшија је стигао пар минута пре нас. Цреп је падао, горе и греде, ја сам пре тога јавио ватрогасној служби они су стигли после пола сата јер је лош пут и прилаз, људи нису никад били не знају, па док сам им објаснио где да скрену.. Све је било опремљено, две спаваће собе, велика сала за ручавање, столови, два фрижидера, замрзивач, нова веш машина, нови шпорет и један и други и зидови су поцрнели, осећа се то све - каже Луковић за Инфолигу.

Председник општине Ивањица, Момчило Митровић, изашао је на место пожара и након разговора са породицом Луковић обећао да ће општина са 600.000 динара као и у материјалу помоћи обнову њиховог дома, а ургентно ће бити ангажоване и машине на санирању последица невремена на путним правцима за Главиниће и Грбиће.

Изгорела је још једна кућа у Перишићима.

БОНУС ВИДЕО:

(Инфолига)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".