Свој безумни пир Блажић је започео у селу Мало Орашје. На друштво окупљено у близини фудбалског терена сасуо је кишу метака из нелегално поседованог "калашњикова". За само један минут усмртио је Марка Митровића, Немању Стевановића, Лазара Миловановића, Александра Миловановића и петнаестогодишњег Николу Милића. Петорица младића су рањена, од којих је Петар Митровић преминуо у болници. Четворица младића имали су срећу да их не погоди ниједан метак.

- Дошла су кола око пола 23х, стао је неко код кола, ми нисмо обраћали пажњу, јер смо очекивали још друштва. Стао је код аута и рекао "лезите доле". Почели смо да се смејемо, а неко му је рекао: "ај на пиво" и ја сам му рекао: "ајде, баки, ладно" - присетио се Ранковић.

Уместо одговора стигли су рафали.

- Онда је почео да пуца по нама и ја гледам варнице избијају из пушке и ја се не померам. И када сам осетио да ме удара у руку и у груди, видим да не могу да померим руку. Пипнем - видим, иде ми крв и онда сам стао овде иза дрвета - каже Јован Ранковић, младић рањен у Малом Орашју.

Фото: Н. Живановић

 

 

На окупљене младе Урош Блажић је пуцао из аутоматске пушке "калашњиков". По изласку из аутомобила испалио је два рафала. Затим је пришао рањенима и поново пуцао.

- Пришао је, пуцао је по рањенима и онда је видео мене иза дрвета, и рекао ми је лези доле. Кренуо сам да легнем или да побегнем, не знам сад, али како сам се померио поново је пуцао у мене - присећа се младић и додаје:

- Чујем кораке, али не знам да ли иде ка мени или где. Чуо сам жицу и као врата од кола, даје гас и одлази - каже Ранковић.

Јован који је био погођен са четири метака успео је да позове Хитну помоћ у Смедереву, међутим, уместо неопходне помоћи, уледио је одговор који није очекивао.

- Рекао сам да се десила пуцњава у Малом Орашју и рекао сам да има доста рањених и мртвих . Он мени каже - господине, да ли сте ви обавестили полицију. Рекао сам им, човече нама треба помоћ. Они су ми рекли да морам да обавестим полицију, па полиција нас да би могли да дођу. Дошли су после 40 минута, из Младеновца за 20 минута. Чуо сам гласове нисам знао чије. Први ми је помогао чика, зауставио ми је крварење. Добио сам метак у руку, други у стомак, трећи поред плућа изашао је иза, четврти код кичме, изашао је са предње стране - каже Ранковић.

"Није рекао ни реч, само је пуцао"

Начелник одељења за сузбијање организованог општег криминалитета МУП Игор Кртолица каже да је први позив за пријаву масакра стигао нешто после пола 23х.

- Први позив упућен је полицијској управи Смедерево у 22:37х где од стране једног од оштећених упућен позив да се у Малом Орашју у близини фудбалског терена догодило пуцање и да има доста рањених. На тај позив крећу патроле полиције и четири возила Хитне помоћи - каже Кртолица.

Док полиција креће на прво место злочина, убица Блажић већ креће на другу локацију. Зауставио се после тачно 4.300 метара испред куће породице Мијаиловић, "калашњиков" оставља у возилу, а на улицу излази наоружан пиштољем. Испоставило се, такође, нелегалним. На том месту ранио је четворицу мушкараца.

Фото: З. Глигоријевић, Друштвене мреже

 

 

У кућу Миломира Мијаиловића само минут пре него што су одјекнули хици ушли су његова супруга, син и трогодишњи унук. До саме улице остали су Миломир, његов брат Предраг, који живи у кући поред и двојица мајстора који су Мијаиловићима намештали капију.

- Само што су они ушли у кућу, стаје мерцедес сиви и ја сам прво помислио да неко хоће нешто да пита. Међутим, он излази, стаје овде, узима пиштољ и опали метак у мајстора. Овај паде "јој" и одмах је почео да пуца на мене. Буразер излази, и њега је погодио на тераси.

Сва четворица су рањени, укупно је испалио седамнаест хитаца без речи. Психијатријским вештачењем доказано је да Урош Блажић у тим моментима није био неурачунљив.

(Инсајдер/Блиц)

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".