Из фудбалског савеза Јордана упутили су захтев Азијском фудбалском савезу да спроведе транспарентну и независну истрагу, како би утврдили да ли је на голу Ирана стајао мушкарац у утакмици квалификација за Азијски куп између Јордана и Ирана.

- С обзиром на доказе које је презентирао Јордански ногометни савез и важност такмичења, позивамо АФЦ да проведе транспарентну и јасну истрагу уз помоћ неовисних медицинских стручњака те да истражи је ли дотични играч могао наступати, а исто вреди и за друге играче, с обзиром на чињеницу да иранска фудбалска репрезентација има историју сексуалних и допинг-скандала - написали су из Фудбалског савеза Јордана.

Иначе, утакмица је у регуларних 90 минута завршила 0:0, а након пенала је Иран победио са 4:2. Голманка Ирана је носила хиџаб, али многи верују да је то био мушкарац.

Азијски фудбалски савез за сада се још није огласио поводом ових оптужби јорданског фудбалског савеза, а колико је њихова тврдња веродостојна процените и сами: 

 

 

Иран је Исламска република и женске селекције у свим спортовима дужне су да на репрезентативним утакмицама, као обавезни дрес код носе и хиџаб који остваља отвореним само лице. Стога и не чуди зашто су гледаоци понекад у дилеми када покушавају да идентификују одређеног играча.

Иначе, ово није први пут да се женска фудбалска репрезентација Ирана сумњичи за "шверцовање" мушкараца у тимове.