Iz fudbalskog saveza Jordana uputili su zahtev Azijskom fudbalskom savezu da sprovede transparentnu i nezavisnu istragu, kako bi utvrdili da li je na golu Irana stajao muškarac u utakmici kvalifikacija za Azijski kup između Jordana i Irana.

- S obzirom na dokaze koje je prezentirao Jordanski nogometni savez i važnost takmičenja, pozivamo AFC da provede transparentnu i jasnu istragu uz pomoć neovisnih medicinskih stručnjaka te da istraži je li dotični igrač mogao nastupati, a isto vredi i za druge igrače, s obzirom na činjenicu da iranska fudbalska reprezentacija ima istoriju seksualnih i doping-skandala - napisali su iz Fudbalskog saveza Jordana.

Inače, utakmica je u regularnih 90 minuta završila 0:0, a nakon penala je Iran pobedio sa 4:2. Golmanka Irana je nosila hidžab, ali mnogi veruju da je to bio muškarac.

Azijski fudbalski savez za sada se još nije oglasio povodom ovih optužbi jordanskog fudbalskog saveza, a koliko je njihova tvrdnja verodostojna procenite i sami: 

 

 

Iran je Islamska republika i ženske selekcije u svim sportovima dužne su da na reprezentativnim utakmicama, kao obavezni dres kod nose i hidžab koji ostvalja otvorenim samo lice. Stoga i ne čudi zašto su gledaoci ponekad u dilemi kada pokušavaju da identifikuju određenog igrača.

Inače, ovo nije prvi put da se ženska fudbalska reprezentacija Irana sumnjiči za "švercovanje" muškaraca u timove.