Тадашњи капитен Црвене звезде одиграо је 1987. године ревијалну утакмицу између репрезентације енглеске лиге и репрезентације "остатка света".

Том приликом је Армандо Дијего Марадона, легендарни аргентински фудбалер разменио дрес са нашим Пиксијем, а овај дрес селектор српске репрезентације и дан данас чува. 

Фото: Архив Борбе

 

О овом мечу издвојили смо текст из архива борбе који је говорио о овом мечу:

"НА ВЕМБЛИЈСКОМ спектаклу била је заступљена и Југославија која већ одавно не спада у фудбалске велесиле. Капитен Црвене звезде Драган СТОЈКОВИЋ на изразиту жељу селектора Тери Венејбелса увршћен је међу 18 најбољих играча света. Био је то својеврстан комплимент за наш фудбал, који већ годинама тавори у подножју европског фудбалскоог Олимпа. Капитен Црвене звезде је зналачки искористио 20 минута игре. Успешно је учествовао у неколико лепих акција светског тима. Одиграо је два дупла паса са славним Марадоном и на пречац задобио симпатије енглеских заљубљеника у дудбалске вештине... 

Фото: Архив Борбе

 

...Лондонској представи присуствовао је и легендарни бразилац ПЕЛЕ коме је енглеска публика пљескала као у време када је владао нашом фудбалском планетом. Пре почетка утакмице он је поздравио играче оба тима. Приликом руковања са Драганом Стојковићем је рекао: 

- Добро дошли у тим света и останите што дуже у њему.

На крају меча у свлачионици светског тима на наше питање шта мисли о игри Драгана Стојковића, чувени Бразилац је рекао: 

- Ваш млади репрезентативац није више светски фудбалски таленат. Он је сада светска фудбалска звезда. Желим му да крене стопама мог пријатеља Драгана Џајића, који је десетак година био један од најбољих играча света."

* Nportal.rs zbog vas daje novi život tekstovima iz najveće novinske arhive na ovim prostorima, štamparije Borbe, a ovaj članak je izašao u Sportu, 11. avgusta 1987.*

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".