Пре годину дана популарном Ћири дијагностификов је меланом у почетној фази, па је тај проблем решио операцијом, али пре три месеца поново се суочио с болном истином: да га чека још једна тешка борба с карциномом, који је, нажалост, метастазирао.

Иако се у 87. години други пут суочава са карциномом простате, хрватски тренер стоички подноси лечење, али признаје да размишља о смрти, за коју само жели да буде брза…

– Моја је жеља да дискретно одлетим, без пуно помпе, и поздравим се са свима који су ми омогућили да ми живот буде углавном позитиван. И да се то догоди у сну, јер је то најлепша смрт. Да не патим, с обзиром на то да ми је праг толеранције на бол врло низак.

Ипак, није још вријеме за црне мисли. Ћиро је ипак познат као "фајтер" и не препушта се тако лако. Упркос борби с карциномом и корони, покушава да одржава нормалан животни ритам.

– Одем на кафу у свој омиљени кафић, пратим све што се догађа у фудбалу јер то је и даље мој живот… Понашам се као да ми није ништа и као да нисам болестан – као да нема тог зла које нас је снашло. Два пута сам вакцинсан, надам се да ћу ускоро примити и трећу дозу, јер без обзира на моје здравствено стање, немам никаквих контраиндикација да то не учиним - истакао је Блажевић.

(глориа.хр)