Рекли бисмо да ове маме мисле да је то од круцијалног значаја. А да би неко разумео математику, у конкретном случају дељивост бројева, оне су сагласне да све првенствено мора бити уредно написано на табли. Па, пошто табла није по њиховом схватању лепог адекватно исписана, квалитети наставнице ће одмах бити оспорени.

- Пети разред код сина, школа не може да нађе професора математике. Нико неће да дође и предаје. Коначно су је нашли после недељу дана - професорку младу, без искуства. То не би никоме сметало, али деца су данима збуњена, ништа не разумеју шта предаје. Ово је са данашњег цаса. Предавање?!", писало је у објави једне маме на друштвеној мрежи "X", некадашњем Твитеру. Све је изазвало бурне реакције међу корисницима ове мреже, који су осудили овакав поступак родитеља и њихово јавно критиковање наставнице и њеног знања на основу фотографије неуредно исписаних задатака на табли, али и младости и

- А ако мозе од вас родитеља, наставника и слично да ми објасни како се стиче искуство у младости, него праксом и радом. Мислим, ако постоји бољи начин, радо бих чуо нешто ново да научим", "Ако је млада, снаћи ће се, знам из наше школе колико је благо данас наћи професора математике. Чувајте је, та млада особа је завршила ПМФ или шта, свакако, данас када то готово нико не жели", бранили су је у коментарима једни.

Други су замолили, понесени својим искуством, да јој се да прилика и више времена.

"Предавања у мојим почецима, не сећам се баш најбоље, али сигурно су изгледала још конфузнија. Није у томе проблем. Проблем је што нема ко да је научи, а њој ће требати можда и године да то и многе друге ствари научи сама. Вероватније је да ће одустати од тога".

Огласио се и један педагог.

- Ма, најбоље жену да разапнемо одмах јер не знамо све, осим ако паметњаковић који је сликао таблу на крају часа — уместо да пази на часу — нема и видео запис целог часа, као оно мамино злато из Трстеника које је снимало како Професорки друге силеџије измичу столицу, а нико да јој помогне. Највише смо кроз школовања научили од оних који су знали да нам пренесу и да нас науче да мислимо, а не увек од оних који су имали савршене белешке на таблама. И пре него ми неко каже да као др немам права да коментаришем, извините, али имам диплому медицинске педагогије (2013, УПМЦ Парис ВИ), па случајно понешто и знам".

Неки су и иронично предлагали родитељима, забринутим за уредност табле, решење.

- Пошто је већ млада и без искуства, било би лепо да сте проследили слику одељенском старешини да јој скрене пажњу на уредност, ако већ мезимче не прати на часу, него слика на крају да би код куће преписало. Научиће временом значај изгледа табле, ако је не отерате, мамике -.

Које је ваше мишљење у вези са овим?

(Блиц жена)

БОНУС ВИДЕО: