Tadašnji kapiten Crvene zvezde odigrao je 1987. godine revijalnu utakmicu između reprezentacije engleske lige i reprezentacije "ostatka sveta".

Tom prilikom je Armando Dijego Maradona, legendarni argentinski fudbaler razmenio dres sa našim Piksijem, a ovaj dres selektor srpske reprezentacije i dan danas čuva. 

Foto: Arhiv Borbe

 

O ovom meču izdvojili smo tekst iz arhiva borbe koji je govorio o ovom meču:

"NA VEMBLIJSKOM spektaklu bila je zastupljena i Jugoslavija koja već odavno ne spada u fudbalske velesile. Kapiten Crvene zvezde Dragan STOJKOVIĆ na izrazitu želju selektora Teri Venejbelsa uvršćen je među 18 najboljih igrača sveta. Bio je to svojevrstan kompliment za naš fudbal, koji već godinama tavori u podnožju evropskog fudbalskoog Olimpa. Kapiten Crvene zvezde je znalački iskoristio 20 minuta igre. Uspešno je učestvovao u nekoliko lepih akcija svetskog tima. Odigrao je dva dupla pasa sa slavnim Maradonom i na prečac zadobio simpatije engleskih zaljubljenika u dudbalske veštine... 

Foto: Arhiv Borbe

 

...Londonskoj predstavi prisustvovao je i legendarni brazilac PELE kome je engleska publika pljeskala kao u vreme kada je vladao našom fudbalskom planetom. Pre početka utakmice on je pozdravio igrače oba tima. Prilikom rukovanja sa Draganom Stojkovićem je rekao: 

- Dobro došli u tim sveta i ostanite što duže u njemu.

Na kraju meča u svlačionici svetskog tima na naše pitanje šta misli o igri Dragana Stojkovića, čuveni Brazilac je rekao: 

- Vaš mladi reprezentativac nije više svetski fudbalski talenat. On je sada svetska fudbalska zvezda. Želim mu da krene stopama mog prijatelja Dragana DŽajića, koji je desetak godina bio jedan od najboljih igrača sveta."

* Nportal.rs zbog vas daje novi život tekstovima iz najveće novinske arhive na ovim prostorima, štamparije Borbe, a ovaj članak je izašao u Sportu, 11. avgusta 1987.*

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".