Вирална прича из авиона о жени која је направила драму и тврдила да један од путника 'није стваран' била је хит овог лета, но, након бизарног испада путнице пажња се сада окренула према најважнијој особи у авиону. Поново је освануо вирални видео из 2022. у којем је пилот говорио о статистици која каже да је 46 посто пилота признало да им се деси да се успавају током лета, преноси Индеx.

Пилот је изненадио многе пратиоце након што је открио истину о томе да ли спавају пилоти током лета. Тачније, открио је не једну, него две врсте одмора које пилоти смеју да имају док су на послу. 

Контролисано дремање

- Заспимо током лета. Постоје две врсте одмора које можемо да узмемо док седимо на пилотском седишту; имамо контролисано дремање и контролисани одмор." Пилот је даље објаснио да се то догађа искључиво у периодима 'ниског радног оптерећења' и ако се други пилот осећа 'врхунски'. Контролисано дремање је ограничено на само 30 минута. Након тих 30 минута, ако се осећамо добро, настављамо с нормалним пословима - објаснио је.

Контролисани одмор


Додао је како је "контролисани одмор" ограничен на нешто дуже време, од 45 минута: - Након тих 45 минута треба ми 20 минута да будем сигуран да нисам ошамућен. Пилот је објаснио да обично узме шољу чаја, нешто хране и оде до WЦ-а пре него што се врати на своје место.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".