Лабковски даје бесплатне савете на неке од најчешћих личних проблема данашњице, а овога пута покушао је да да одговор не питање: "Жене, зашто сте саме и без мужа у четрдесетој?"

Зато што се плашите везе, започео је Лабковски и наставио:

Тата и мама су се пречесто свађали, а затим развели? Није изненађујуће да ћете са тако тешким искуством, ако не свесно, онда свакако подсвесно, осетити да су везе само бол, љутња и страх.

Зато што се плашите мушкараца.

Још једна типична ситуација: ако је тата био агресор и "васпитавао" те каишем, или ако ти је неадекватан бивши понизио или вређао, пружио болно искуство, велика је вероватноћа да ћеш одрасти са страхом од супротног пола. И ово је сасвим природно.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

Наметнуто вам је много непотребних, нетачних тврдњи:

Да те нико неће пожелети, или да си достојна само принца, да је брак свакодневни мучни рад, да су сви мушкарци кретени, или да се жена мора покоравати тим кретенима. Знате, ни ја не бих тада журио у везу.

Ако је ваш отац напустио породицу и нисте га виђали током одрастања:

Реци ми, ко жели да се веже за човека,да га воли и поштује, знајучи да би он могао да оде, из чиста мира?

Све ове околности воде ка томе да никад не пожелите да се вежете за неког мушкарца.

Истина, постоји једно „али“: неко изабере да се извлачи на сопствене психотрауме, а неко одлучи да уради нешто по том питању. И треба да урадите само једну једноставну ствар: потражите некога ко ће вам пружити само срећу.

Фото: Профимедиа

 

Ово се ради путем покушаја и грешака. Морате да упознате неког типа, а ако вам је некако непријатно са њим, он ради оно што вам се не свиђа, онда му можете то рећи. Да ли се ситуација понавља?

Пошаљите тог мушкарца тамо "где сунце не излази" и нађите другог. На крају ћете срести некога са ким ћете бити заиста срећни.

Страх од веза и мушкараца отклања се тиме да идете на састанке, комуницирате са супротним полом, не плашите се да ће нешто поћи по злу и спремни сте на чињеницу да ће први покушаји бити "несавршени".

И коначно...

Постоје неки људи којима заиста није потребна веза и партнер. Довољни су сами себи.

Истина, многи од њих своју срећну и изабрану усамљеност доживљавају као проблем само зато што је овако нешто изузетак од правила, јер су у мањини и мисле да су „лоши“ и „погрешни“.

Упамтите: уживате у животу самца/самице, у томе нема апсолутно ништа лоше!"

БОНУС ВИДЕО: