Viralna priča iz aviona o ženi koja je napravila dramu i tvrdila da jedan od putnika 'nije stvaran' bila je hit ovog leta, no, nakon bizarnog ispada putnice pažnja se sada okrenula prema najvažnijoj osobi u avionu. Ponovo je osvanuo viralni video iz 2022. u kojem je pilot govorio o statistici koja kaže da je 46 posto pilota priznalo da im se desi da se uspavaju tokom leta, prenosi Index.

Pilot je iznenadio mnoge pratioce nakon što je otkrio istinu o tome da li spavaju piloti tokom leta. Tačnije, otkrio je ne jednu, nego dve vrste odmora koje piloti smeju da imaju dok su na poslu. 

Kontrolisano dremanje

- Zaspimo tokom leta. Postoje dve vrste odmora koje možemo da uzmemo dok sedimo na pilotskom sedištu; imamo kontrolisano dremanje i kontrolisani odmor." Pilot je dalje objasnio da se to događa isključivo u periodima 'niskog radnog opterećenja' i ako se drugi pilot oseća 'vrhunski'. Kontrolisano dremanje je ograničeno na samo 30 minuta. Nakon tih 30 minuta, ako se osećamo dobro, nastavljamo s normalnim poslovima - objasnio je.

Kontrolisani odmor


Dodao je kako je "kontrolisani odmor" ograničen na nešto duže vreme, od 45 minuta: - Nakon tih 45 minuta treba mi 20 minuta da budem siguran da nisam ošamućen. Pilot je objasnio da obično uzme šolju čaja, nešto hrane i ode do WC-a pre nego što se vrati na svoje mesto.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".