Мед има антибактеријски ефекат који јача имунитет, чинећи вас јачим у борби против инфекција изазваних бактеријама, гљивицама и бројним вирусима.

Мед је веома здрав за јело и сви смо то учили од малих ногу, али да ли знате шта се дешава са нашим телом када једемо мед пре спавања?

Понекад се пробудимо усред ноћи јер је нашем мозгу потребан гликоген и он подстиче надбубрежне жлезде да испуштају адреналин и кортизол из тела.

На срећу, мед садржи гликоген, па ће кашичица меда пре спавања помоћи да се обезбеди добар сан.

Фото: Профимедиа

 

 

Висок крвни притисак је један од фактора који доприносе настанку срчаних обољења. Мед садржи антиоксиданс за који је доказано да снижава крвни притисак, па је кашика меда пре спавања једноставан начин да крвни притисак буде под контролом.

Триглицериди су врста масти присутне у крви. Висок ниво триглицерида повећава ризик од дијабетеса и срчаних обољења. Мед се повезује са снижавањем триглицерида у организму – претвара их у савезнике који чисте крв од непотребних масти.

Фото: Профимедиа

 

 

Мед има антибактеријски ефекат који јача имунитет, чинећи вас јачим у борби против инфекција узрокованих бактеријама, гљивицама и бројним вирусима.

Убрзава метаболизам стварајући термогени ефекат. То значи да побољшава циркулацију што подиже телесну температуру, помажући вам да сагоревате масти без напора.

(Еспресо)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".