Према реузлтатима истраживања, возила марке Тојота су најбољи избор за дуготрајне аутомобиле, са шест од топ 10 и 10 од топ 20 места на листи. Занимљиво је напоменути да ниједан од најбољих аутомобила није модел марке Лексус.

СУВ-ови и камионети

Велики СУВ-ови и камионети обично трају најдуже, чинећи половину листе топ 20. Ова возила су генерално велика, тешка и издржљива.

Фото: Н.Карлић

 

Велика тројка

Три најбоља возила с највећим потенцијалом за дуготрајност су:

  • Tojota Sequoia: 296.509 миља (око 477.000 километара)
  • Tojota Land Cruiser: 280.236 миља (око 451.000 километара)
  • Ševrolet Suburban: 265.732 миља (око 427.000 километара)

Студија такође укључује податке о неколико других возила која су такође способна за дуг живот на путевима. Међу њима су седани попут Тојота Приус, Тојота Авалон и Тојота Камрy Хибрид, који нуде изузетну економичност горива.

Такође је истражено и трајање камионета и минивенова, при чему се Тојота Тундра, Хонда Ридгелин и Тојота Такома истичу као топ три камионета. Међу минивеновима, најдуготрајнији су Тојота Сијена, Хонда Одиси, Доџ Гранд Караван и Киа Седона.

Важно је напоменути да ови подаци не гарантују да ће свако возило достићи ове километраже, али сугеришу да имају потенцијал за то ако се редовно одржавају и брину о њима, напомиње Аутовик.

БОНУС ВИДЕО: